Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Voorzitter Branchevereniging Completed assignment Amsterdam | TBD

September 29, 2017

Voor de een branchevereniging die midden in de digitale samenleving staat is Newpeople op zoek naar een (part-time) Voorzitter!

Organisatie

De branchevereniging behartigt de belangen van de leden en bevordert de kwaliteit van dienstverlening in de sector. De leden van deze branchevereniging halen en brengen kennis. De organisatie organiseert daartoe netwerk- en kennisbijeenkomsten.

De branchevereniging spreekt met de stakeholders in Den Haag en Brussel over de ontwikkeling van een duurzame digitale economie, probeert stakeholders te informeren en draagt suggesties aan voor wet- en regelgeving. Daarnaast ontwikkelt de branchevereniging gedragscodes en ziet toe op de naleving hiervan.

De vereniging is opgericht in 2005, heeft circa 300 leden, een bureau belast met de dagelijkse gang van zaken van circa 10 fte, en is een organisatie van en voor de leden.

Functie-informatie

De Voorzitter van deze branchevereniging heeft de volgende verantwoordelijkheden:

  • Je geeft leiding aan het bestuur van de vereniging en zit de algemene ledenvergadering voor
  • Je moet incidenteel bereid zijn het podium te pakken als “gezicht van de sector” (dit kan tijdens evenementen, ontmoetingen met stakeholders en in de publiciteit)
  • Je bent “klankbord” voor de directie. Je bent behulpzaam bij het formuleren van een lange termijn strategie en ziet toe op een adequate executie hiervan

Voorwaarden

Om voor de vacature van Voorzitter bij deze branchevereniging in aanmerking te komen, voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent bekend met de digitale wereld, hebt daar op verschikkende niveaus in geopereerd en bent dagelijks betrokken bij digitale strategische vraagstukken
  • Je hebt een netwerk bij voor deze vereniging relevante stakeholders en je hebt een marketing achtergrond, waarbij een technische achtergrond een pré is
  • Je hebt ervaring met publiek optreden, bestuurlijke ervaring is een pré

Aanbod

De directie is belast met de dagelijkse leiding van het bureau en het bestuur heeft de functie van werkgever voor de directie. De geschatte tijdsbesteding van de voorzitter is circa 4 uren per week. De Algemene Ledenvergadering benoemt de voorzitter voor een periode van drie jaren. Focuspunt van dit bestuur is het uitdragen van een visie op een duurzame digitale samenleving. Voor de voorzitter is een beperkte onkostenvergoeding beschikbaar.  Heeft deze vacature je interesse gewekt? Neem contact met mij op!

Interested in this vacancy? Contact George FreriksPrincipal Consultant Executive Search

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.