Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Technisch Webanalist Omgeving Utrecht | 40-45K | 40 hour | Permanent

June 3, 2020

De websites van deze organisatie behoren tot de meest bezochte websites van Nederland en het bezoek blijft maar toenemen. Als Technisch Webanalist sta je letterlijk aan de basis van alle datagedreven beslissingen die er dagelijks genomen worden. In de scrumteams, online marketing teams, e-category management, maar ook in steeds meer andere afdelingen wordt gebruik gemaakt van webdata. Jouw visie op dataverzameling heeft dus veel impact. Is dit een uitdaging die jij aan wilt gaan? Lees deze vacature van Technisch Webanalist!

De organisatie

Als Technisch Webanalist kom je te werken bij de overkoepelende organisatie boven een aantal grote retailbrands. Deze organisatie is momenteel bezig met het optimaliseren van hun online verkoop strategie. Een uitdaging waarbinnen het Data team een grote rol speelt. Dit team heeft een goede cultuur waarbinnen men elkaar helpt en leuke dingen met elkaar doet. Je wordt niet in een hokje geplaatst en levert input in de strategische kant van de business. Je leert hier veel en er is een duidelijk carrièrepad.

Je werkt vanuit het team webanalyse / conversie-optimalisatie en zit ook dicht tegen het performance-marketingteam aan. Dit zijn ook direct je belangrijkste stakeholders. Samen met een aantal scrum teams en enkele andere teams ben je onderdeel van de afdeling cross channel.

Naast bovenstaande stakeholders kan je eigenlijk alle mensen die met data werken aan je bureau verwachten, en dat zijn er steeds meer. Een groot deel van de organisatie werkt al in Google Analytics. Daarnaast worden de scrum teams steeds meer data driven, en is ook steeds meer data nodig om te gaan personaliseren. Daarnaast kan er ook zomaar een vraag vanuit supply chain of winkelinrichting komen; die zijn immers ook gebaat bij webdata.

 

Wat houdt deze vacature in?

Binnen deze vacature ben je verantwoordelijk voor accurate en bruikbare data in o.a. Google Analytics, BigQuery en Optimizely. Je komt zelf met ideeën over nieuw te verzamelen data. En het is natuurlijk leuk om zelf die data ook in te duiken. Meten is weten, maar voor jou geldt dit ook andersom. Doordat je zelf regelmatig in de data duikt, krijg je een nog beter idee van wat er gemeten moet worden en op welke manier. 

Als Technisch Webanalist draag je door middel van een ‘meet-plan’ zorg voor een kwalitatief hoogstaande implementatie van Google Analytics en andere tools. Ook;

  • Bespreek je met de scrum-teams hoe de data layer moet worden vormgegeven;
  • Ben je altijd op zoek naar manieren om relevante data te koppelen, om zo steeds meer afdelingen in staat te stellen om met data te werken;
  • Heb je een mening over alles wat met data te maken heeft en kijk je met een schuin oog naar de website-performance (laadtijd).

Ben jij de Technisch Webanalist voor deze vacature?

Voor deze vacature ben ik op zoek naar iemand met een nauwkeurige en planmatige werkwijze. Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en binnen jouw werk maken details het verschil. Jij bent:

  • Enthousiast, leergierig en nieuwsgierig; op het gebied van (big)data wil je je sneller ontwikkelen dan het vakgebied zich ontwikkelt;
  • Een Technisch Webanalist met WO denk- en werkniveau en meer dan 2 jaar ervaring met technische webanalyse bij een online retailer of agency;
  • Ervaren met Google Analytics (360) of een ander premium web analytics tool. Ook heb je uitstekende kennis van een premium tag management systeem (voorkeur voor Relay42) en goede javascript skills.

Het aanbod

Deze vacature komt met een marktconform salaris, goede secundaire voorwaarden en 32 vakantiedagen. Ook krijg je korting op het gehele assortiment. Als Technisch Webanalist maak je impact op grote schaal binnen een van de snelst groeiende bedrijven (online) van Nederland. Ja, jij krijgt de kans om een je van de jongste vakgebieden van Nederland (technisch webanalyse) meester te maken en vervolgens vorm te geven. En dat alles op een jonge, dynamische afdeling met een informele sfeer.

Interested in this vacancy? Contact Auke WalburgDirector International Recruitment

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.