Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Completed – Team Lead UX Completed assignment Amsterdam | 75-85K

August 21, 2019

Jij ziet jezelf wel werken bij een Nederlandse A-speler in het retail landschap. Het liefste binnen een leidinggevende, coachende en begeleidende rol. Sterker nog, jij wil dit niet alleen maar hebt de kennis en skills om Team Lead te zijn. Specifieker? De Team Lead van het UX team. Want jij bent een kei in stakeholdermanagement en perfect in staat om de UX strategie aan te laten sluiten op de wensen van de business. Er is geen twijfel over mogelijk; deze vacature is jou op het lijf geschreven.

De organisatie

Dit bedrijf is een A-speler in de Nederlandse markt. Offline is deze speler al jaren marktleider in hun segment maar ook online is dit een vooraanstaande speler. Als voorloper op het gebied van de ultieme klantbeleving, zowel off- als online, is dit bedrijf continue bezig zichzelf te ontwikkelen waarbij het klantbelang centraal staat.

De vacature van Team Lead UX

Als Team Lead UX werk je binnen de e-commerce afdeling en ben je verantwoordelijk voor een team van UX designers, een visual designer en researcher. De e-commerce afdeling is niet alleen het jongste, maar ook de snelst groeiende afdeling van het bedrijf. De agile manier van werken wordt binnen deze organisatie omarmt, dus ook als UX designer maak je op dagelijkse basis onderdeel uit van een agile team. Verder rapporteer je aan de Head of Technology.

Als Team Lead UX ontwerp je samen met het UX Team de beste user experiences voor de Nederlandse en Belgische websites en de iOS- en Android-app. Maar dat is lang niet alles. Andere verantwoordelijkheden zijn:

 • Het uitvoeren van reviews op design & research van UX teamleden

 • Het bewaken, veranderen en onderhouden van UX richtlijnen en het Lean UX proces

 • Nauwe samenwerking met product manager & business stakeholders om te zorgen dat de product roadmap aansluit op de klant- en marktbehoefte

 • Nauwe samenwerking met developers, product owners en stakeholders om samen de beste user experience te creëren

 • Het proactief communiceren en delen van jouw interactie- & design ideeën met peers en stakeholders

 • Het valideren van je designs & prototypes door gebruikersonderzoek uit te voeren met teamleden

De Team Lead UX waar ik naar op zoek ben

Als jij bovenstaande verantwoordelijkheden op je wilt nemen en als Team Lead UX aan de slag wilt gaan bij deze ambitieuze retail organisatie, is het belangrijk dat je aan aantal eisen voldoet. Naast sterke analytische vaardigheden zoek ik iemand met uitstekende communicatie- en samenwerkings skills en een perfecte beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Ook heb je:

 • 5 of meer jaar ervaring in user experience design voor zowel web als apps
 • Ruime ervaring in het aansturen en coachen van UX designers als UX Lead
 • Ervaring met Sketch
 • Ervaring met prototyping tools zoals FramerJS, InVision, Axure, Principle
 • Gevoel voor Visual Design
 • Minimaal 2 jaar ervaring met werken in een agile omgeving

Het aanbod

Klinkt allemaal goed, maar het wordt nog beter. Binnen deze functie krijg je de kans om je kwaliteiten maximaal te benutten en kom je terecht in een creatieve en internationale omgeving. Je komt te werken in een jong en snelgroeiende afdeling en hebt binnen deze positie potentie om jezelf te wijzen en je team en deze organisatie verder te brengen. Met goede primaire en secundaire voorwaarden binnen dit ambitieuze bedrijf wordt er geïnvesteerd in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Heb jij zin om deze uitdaging aan te gaan en jezelf te ontwikkelen? Laat het mij weten!

Interested in this vacancy? Contact Lucas SteijnConsultant Digital Transformation

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.