Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Completed – SEO Specialist Completed assignment Amsterdam | TBD

November 1, 2019

Is SEO jouw passie en specialisme? En klinkt werken binnen een internationale organisatie met een grote invloed op de travelbranche als de plek voor jou?
Laat deze organisatie bezig zijn met een waanzinnig gave transitie van prijzenvergelijker naar een eigen OTA systeem. Hier wil je bij zijn! Dus lees de vacature hier!

De organisatie

Dit gave travel platform heeft een duidelijke ambitie; de allerbeste zijn in wat ze doen. Een ambitie die gerealiseerd kan worden door de overstap naar hun eigen OTA systeem. Jij kan onderdeel uitmaken van deze grote nieuwe transformatie en samen met je nieuwe collega’s een groot verschil te realiseren!

De passie voor travel is groot en de liefde voor online is onvermijdelijk. Ben jij klaar voor een gave SEO challenge?

Wat houdt de rol van SEO Specialist in?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de website met als doel het genereren van maximale relevante traffic en omzet. Je koppelt databronnen om diepgaande analyses te maken en daar de juiste conclusies uit te trekken.

Jouw voornaamste rol als SEO Specialist is het analyseren van de seo data op content niveau en het vervolgens briefen van de interne content manager op het gebied van content optimalisatie om zo samen verhoging van het organische traffic te realiseren. 

Je denkt samen met je mede SEO collega en de rest van het team na over technische verbeteringen, linkbuilding en content strategieën. 

Hoe ziet een week van een SEO specialist eruit?

 • 80% van je werk is gefocust op seo content optimalisatie, de andere 20% ligt bij het technische seo stuk
 • Je zal dus voor 60% strategisch bezig zijn en de andere 40% van de tijd uitvoerend werk verrichten

Welk takenpakket hoort hierbij?

 • Je werkt met de toolings; contentkings, google analytics, screamfrog, searchmetrics, dynamo, semrush
 • Performance seo strategie uitwerken (uitvoer bij content team): (met als doel traffic/omzet genereren)
 • Je weet collega’s enthousiast te maken voor SEO
 • Samen met de andere SEO Specialist ben je verantwoordelijk voor het plannen, prioriteren, uitvoeren, monitoren, optimaliseren en rapporteren van de inzet van SEO

Wie zoek ik voor deze vacature?

Voor deze vacature ben ik op zoek naar een SEO Specialist met een specifieke skillset. Jij hebt/bent:

 • Alle kneepjes van het SEO specialisme goed onder controle: in het bijzonder SEO content analyses
 • Ambitieus, proactief en creatief, trekt verantwoordelijkheid naar zich toe, daarnaast ben je eager en kan je zelforganiserend werken
 • Werkervaring in gelijke functie: +1 jaar werkervaring, en ervaring met de toolings; contentkings, google analytics, screamfrog, searchmetrics, dynamo, semrush
 • Data- analytisch vermogen en ervaring met / functioneert goed in een internationale en snel veranderende omgeving

Het aanbod

Er is veel ambitie aanwezig in deze organisatie. Naast de arbeidsvoorwaarden krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen en daardoor mooie stappen te kunnen maken. Je bent onderdeel van een mooi merk dat volop in transitie zijn. Daarnaast bieden ze veel interessante extra’s: 

 • Verantwoordelijkheid, ruimte voor ontwikkeling en een unieke kans om bij een platform te werken in een bruisend en groeiend segment
 • Goed salaris
 • Leuke, ambitieuze en gedreven collega’s. Het hele digital team bestaat uit meerdere specialisten, database marketeers, online marketeers en social specialisten. Je krijgt de ruimte om verder te kunnen bouwen aan een uniek bedrijf, samen met een mooi team

Het is een ontzettend leuke en jonge club die groots denken en grote ambities nastreven. Om deze ambities te realiseren zoeken zij een SEO Specialist (JOU?) om hun digital team te versterken! Is dit de vacature voor jou? Neem contact met mij op!

Interested in this vacancy? Contact Corwin in den EngSenior Consultant Recruitment Online Marketing

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.