Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Senior UX Designer Completed assignment Amsterdam | 65-75K

April 21, 2019

Heb jij altijd al willen werken bij een internationale A speler? Ben jij thuis in de wereld van UX design? En zie jij jezelf wel deel uitmaken van het team dat twee hoofd websites met miljoenen wereldwijde bezoekers per dag ondersteunt? Treuzel niet en lees deze vacature van Senior UX Designer!

De organisatie

Als Senior UX Designer kom je te werken binnen de digitale afdeling van deze internationale A-speler. Je maakt deel uit van het team dat verantwoordelijk is voor de twee hoofd websites van deze organisatie. Deze websites zijn beschikbaar in 247 landen en in 32 talen en hebben per dag miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Als team ben je dan ook continue bezig met het ontwikkelen en optimaliseren van het digitale portfolio.

Hoe ziet de functie van Senior UX Designer eruit?

Binnen deze functie consult je met stakeholders, creëert concepten en kan snel een wireframe sketchen. Dit betekent dat je betrokken bent in het designproces van de conceptualisatiefase tot aan het daadwerkelijk verzonden product. Je handhaaft hoge visuele en interactie ontwerpstandaarden en draagt actief bij aan het bestaande ontwerpsysteem. Naast het productteam, maak je ook deel uit van het Design Chapter.

Als Senior UX Designer volg jij de design thinking approach:

 • Jij analyseert de behoeften van de klanten
 • Jij definieert de uitdagingen van de gebruikers en creëert oplossingen  
 • Jij ontwikkelt wireframes en task flows
 • Met prototypen valideer je ideeën door middel van het uitvoeren van user tests
 • Aan de hand van de organisatorische richtlijnen ontwikkel en overhandig jij je final designs
 • Werk je nauw samen met developers om oplossing van hoge kwaliteit te realiseren
 • Herhaal jij bestaande oplossingen en vind jij kansen om te optimaliseren

De vacature-eisen

Als Senior UX Designer werk je nauw samen met twee teams van Product Owners, Data-Engineers, Front- en Back-end developers, QA-testers en Content Managers. Je kan je goed bewegen in een snelle, flexibele omgeving en bent bekend met de SAFE-methodologie. Effectieve communicatieve vaardigheden zijn dus logischerwijs een must. De Senior UX Designer die ik bezit over;

 • > 5 jaar ervaring met het ontwerpen van digitale producten
 • Ervaring met logistiek of supply chain management, het ontwerpen van een content managementsysteem en werken met de Agile en Scrum-methodologie
 • Kennis van HTML / CSS en User Test (kwalitatieve en kwantitatieve) processen en tools zoals Sketch, Axure en Adobe CS
 • Vloeiende beheersing van de Engelse taal – schriftelijke en mondelinge communicatie

Het aanbod

Als Senior UX Designer is dit je kans om binnen een internationale A-speler succesvol te worden en door te groeien. Je krijgt de kans om binnen een hard groeiende en transformerende omgeving grote slagen te maken. Met goede primaire en secundaire voorwaarden is dit een ambitieus bedrijf en wordt er geïnvesteerd in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Heb jij zin om deze uitdaging aan te gaan en jezelf te bewijzen? Laat het mij weten!

Interested in this vacancy? Contact Lucas SteijnConsultant Digital Transformation

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.