Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Senior Product Owner Digital Platform Completed assignment Amsterdam | 70-80K

July 19, 2018

Lijkt het jou een mooie uitdaging om als Senior Product Owner dit digitale platform mee te helpen uitbouwen en werk jij het liefst binnen een scale up in het centrum van Amsterdam? Lees de vacature en reageer!

Organisatie

Als Senior Product Owner Digital Platform kom je te werken binnen een hard groeiende pure player in de binnenstad van Amsterdam. Het platform is al meerdere jaren actief in Nederland en heeft de laatste jaren een forse groei gekend binnen Nederland, en internationaal. Voor de toekomst staat verdere (internationale) groei ook hoog op de agenda. Deze groei heeft geleid tot een betere naamsbekendheid, meer gebruikers, hogere omzet en zo ook een grotere organisatie.

Ook het product team binnen deze scale up is gegroeid. Jij maakt als Senior Product Owner Digital Platform samen met vier andere Product Owners onderdeel uit van dit team. De sfeer binnen de organisatie wordt gekenmerkt door enerzijds kundige en professionele collega’s en anderzijds door een ondernemingsschap en een ‘can do’ mentaliteit.

Functie-informatie

Productontwikkeling staat centraal in deze organisatie. Om de groei, nationaal en internationaal, te waarborgen is ontwikkeling en optimalisatie van het platform essentieel. Als Senior Product Owner wordt dan ook verwacht dat je een sterke visie kunt ontwikkelen m.b.t. de platform ontwikkelingen. Daarnaast ben je in staat om jouw development team hier op een gestructureerde manier in mee te nemen.

Specifiek ben je als Senior Product Owner Digital Platform verantwoordelijk voor:

  • Het definiëren en prioriteren van de backlog; je hebt zelf een visie over hoe de doelgroep het platform gaat gebruiken en dit is ook getest. Product discovery en creativiteit bij de ontwikkeling van het platform staan centraal. Bij het ontwikkelen van deze visie schakel je veel met de gebruikers en het development team waardoor je alle wensen weet te vertalen naar duidelijk uitvoerbare user stories.
  • Aansturen van het development team waarbij structuur en focus hoog op de agenda staat. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opgeleverde functionaliteiten van jou gedeelte van het platform. In de toekomst wordt verwacht dat je naast je eigen team ook leiding geeft aan andere Product Owners.
  • Focus houden op je eigen scope binnen het platform en tegelijkertijd goede afstemming te vinden met de rest van het productteam. Je hebt focus op de korte termijn sprints en bent tegelijkertijd voldoende strategisch om de langere termijn ontwikkeling in ogenschouw te nemen. Mede hierdoor heb je proactieve houding in het team waardoor je verantwoordelijk bent voor de snelle groei.

Functie-eisen

De Senior Product Owner Digital Platform die ik zoek is een ervaren Product Owner. De Product Owner is daarnaast creatief, denkt out of the box, kan structuur behouden en past binnen een scale up organisatie.

Specifiek ben je als Senior Product Owner Digital Platform in deze vacature:

  • HBO of WO opgeleid en heb je minimaal 5 jaar werkervaring als Product Owner. Bij voorkeur heb je werkervaring binnen een digital platform, een start up of een scale up zodat je het ondernemende karakter van de organisatie goed begrijpt. Door deze werkervaring ontwikkel je je snel en ben je in staat om leiding te geven aan andere Product Owners.
  • Zelfstandig in staat om een visie te ontwikkelen en door jouw communicatieve en technische skills weet je deze moeiteloos te vertalen naar jouw development team, het platformteam, de organisatie en de gebruikers.
  • Kritisch, gestructureerd, ondernemend en heb je een ‘can do’- mindset.

Aanbod

Deze vacature biedt een mooie kans om de functie van Product Owner te vervullen binnen een organisatie waarbij je wordt omringt door kundige, digital savvy collega’s waarmee je gezamenlijk verantwoordelijk bent voor de uitbouw van een mooi platform en merk op nationaal en internationaal niveau. Hierbij kom je ook nog eens te werken in de binnenstad van Amsterdam in een vooraanstaande scale up. Klinkt als een kans toch? Interesse? Bel me op +31 (0)6 51 91 81 46 voor meer informatie, of mail me naar ruud.lemmens@newpeople.nl.

Interested in this vacancy? Contact Ruud LemmensLead Consultant Digital Transformation

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.