Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

(Senior) Product Owner Consultant Amsterdam | 60-85K

May 1, 2019

Heb jij PO ervaring en lijkt het jou een gave kans om te werken voor A- spelers en gelijktijdig onderdeel te zijn van een groeiend team binnen een premium organisatie? Dan ben jij wellicht de (Senior) Product Owner Consultant die ik zoek.

Organisatie

Je komt als (Senior) Product Owner Consultant te werken in een full service digital agency; van strategie tot technologie implementatie en optimalisatie en innovatie. Het bedrijf opereert als paraplu voor verschillende BV’s, elk met zijn eigen focus. De organisatie weet zich te onderscheiden door hun ‘People First’ mentaliteit; de kwaliteit en kunde van eigen werknemers (1000 FTE wereldwijd) staat centraal, zodat dit ook uitstraalt richting de klanten en eindgebruikers. Om deze kwaliteit te waarborgen staat talent, innovatie, ondernemerschap en sharing knowledge hoog op de agenda binnen deze club. De organisatie is een autoriteit binnen de markt op elk deelgebied waar zij zich op richt zoals o.a. Agile Transformatie, DevOps, Architecture en Big Data.

Het Product Management team waar jij als (Senior) Product Owner Consultant in komt te werken is relatief nieuw binnen de organisatie. Het team is daarom nog klein (6 FTE) en heeft een groeiambitie. Dit betekent dat je de ruimte krijgt om het team en de propositie zelf mee vorm te geven, zowel intern als extern. De focus van het team ligt op advies, coaching en interim oplossingen op het gebied van product management. Klanten waar je voor komt te werken zijn deels gevestigde namen die in een digitale transitie zitten en deels scale ups die klaar zijn voor ‘the next step’.

Functie-omschrijving

Als (Senior) Product Owner Consultant ben je in staat om klanten mee te nemen in verbeteringen rondom product management. Dit kan zijn door advies of coaching te geven aan klanten of door zelf tijdelijk de rol van Product Owner op je te nemen in de organisatie. Hierbij is het altijd de doelstelling om de klant zo snel mogelijk zelf in het zadel te helpen om product management goed in te richten binnen de organisatie.

Specifiek ben je als (Senior) Product Owner Consultant verantwoordelijk voor:

  • Het verbeteren van product management issues voor de klant. Je bent in staat om, samen met het team, een goede analyse te maken bij de klant en hier op maat gemaakt  en concreet advies en coaching in te geven. Bij het geven van deze coaching maak je moeiteloos verbinding met de organisatie om hen hier maximaal bij te betrekken.
  • Het tijdelijk invullen van de (Senior) Product Owner/ Manager positie binnen de organisatie. Door interim invulling te geven aan een belangrijke product positie binnen de organisatie ben je in staat om enerzijds voortgang te boeken rondom product/ platformverbeteringen, en anderzijds de klant ‘on the spot’ advies te geven rondom product management en agile werken.
  • Het claimen van autoriteit binnen het productmanagement vakgebied. Door jouw interesse en ervaring loop je voorop in de markt op het gebied van productmanagement en pak je hierin het podium (letterlijk en figuurlijk). Dit resulteert onder meer in nieuwe interessante klanten die je aan de organisatie weet te binden.

Functie-eisen

Om onderdeel te worden van deze scale up ben je:

  • WO opgeleid en heb je meerdere jaren ervaring als Product Owner/ Manager bij meerdere digitale A-spelers.
  • In staat om klanten mee te nemen in advies en coaching. Met jouw helicopterview ben je in staat om snel een inschatting te maken van de situatie en hier snel, concrete hulp op te bieden. Ervaring binnen consultancy is een grote pre.
  • Zelfstandig, ondernemend, commercieel en weet je moeiteloos verbinding te maken.

Aanbod

Als jij deze vacature als (Senior) Product Owner Consultant gaat vervullen kom jij terecht in een premium bedrijf, waarbij je werkt voor een A-speler in de Nederlandse markt. Bij dit bedrijf geldt “People First” en de focus ligt dan ook op talent en sharing knowledge. Ga jij dit team versterken en naar the next level tillen? Wij horen het graag!

Interested in this vacancy? Contact Ruud LemmensLead Consultant Digital Transformation

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.