Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Operations Manager PR Completed assignment Amsterdam | 70-80K | 40 hour | Permanent

April 28, 2020

Heb jij je sporen verdiend binnen de PR, branding en digitale marketing wereld en weet jij klanten aan je te binden met deze kennis? Ben jij in staat om, samen met je team, concepten tot operationele uitvoer te brengen? Wellicht is deze functie van Operations Manager PR binnen een vooraanstaande agency dan iets voor jou!

De organisatie

Als Operations Manager PR kom je te werken bij een vooraanstaand PR en digitale marketing bureau in het centrum van Amsterdam. De organisatie focust zich op tech organisaties die voorop willen blijven lopen in hun markt. De organisatie helpt haar klanten door innovatieve creatie op het gebied van PR, digitale marketing, social media, content, naamsbekendheid en reputatie. 

Door een goed track record, bewezen ervaring en de organisatie van vooruitstrevende events heeft de organisatie in de afgelopen jaren een sterke klantenbase weten op te bouwen. Het is jouw taak als Operations Manager PR om deze klanten ook in de toekomst kwalitatief en innovatief te blijven servicen. 

Je komt te werken in een relatief klein team (12 FTE) bestaande uit strategen, pr medewerkers en (online)marketeers. De sfeer is no nonsense en bevlogen; iedereen voelt zich 100% onderdeel van de organisatie en wil er het maximale uithalen. 

Wat houdt deze vacature in?

Als Operations Manager PR is het jouw taak om (bestaande) klanten op een kwalitatief niveau te helpen. Dit doe je door enerzijds te schakelen met klanten op C- level op het gebied van PR, messaging, branding en storytelling, anderzijds door leiding te geven aan een team van PR- strategen en (online) marketeers om kwalitatief werk tijdig op te leveren. 

Specifiek ben je als Operations Manager PR:

  • Een strategische en inhoudelijke sparringpartner voor alle klanten. Je bent thought leader op het gebied van PR, imago, leadgeneratie en conversie waardoor je weet wat er speelt bij de klanten en waar jullie hen op een innovatieve manier bij kunnen helpen. De focus ligt met name op het behouden en uitbouwen van de bestaande klanten, meer dan new business development; 
  • De schakel tussen de wens van de klant en de uitvoer van het team. Hierin geef je leiding aan een team (8 FTE) van PR strategen, specialisten en (online) marketeers. Je draagt er zorg voor dat alle projecten kwalitatief en innovatief zijn en tijdig, binnen budget worden opgeleverd;
  • Verantwoordelijk voor de optimale prestatie van het team. Door jouw guidance weet het team het maximale uit zichzelf te halen, voelt het ownership en autonomie om zo zichzelf, en zo ook de organisatie, verder te brengen; 
  • In staat om nog meer structuur geven aan de organisatie waardoor de operatie versoepelt. Je hebt focus op alle processen en zorgt dat best practises worden gedeeld. 

De functie eisen

De Operations Manager PR die ik zoek is een echte allrounder. Je bent in staat om op strategisch niveau, en vooroplopend in de markt, klanten aan je te binden. Tegelijkertijd ben je ook operationeel sterk waardoor concepten moeiteloos worden vertaald in concrete deliverables. 

Specifiek heb je als Operations Manager PR:

  • Een HBO of WO opleiding en minimaal 6 jaar werkervaring binnen de PR, Communicatie en (Online) Marketing branche. Werkervaring aan agency zijde is een pré;
  • Bewezen kennis van (personal) PR, messaging, storytelling en branding binnen de tech wereld waardoor je verbinding maakt je klanten. Je bent commercieel en weet door consultative selling klanten te helpen en gelijktijdig de organisatie te laten groeien;
  • Gestructureerd, analytisch, conceptueel en strategisch/ tactisch. 

Het aanbod

Ben jij een generalist met ervaring binnen de PR en (online) marketing wereld, en op zoek bent naar een nieuwe job, dan is dit een ideale baan. Er wordt veel van je gevraagd, maar daardoor is er ook voldoende ruimte om je in de volle breedte te ontwikkelen. We zoeken per direct iemand, dus lijkt je dit een interessante job of wil je hier meer over weten; neem contact met me op door te mailen naar ruud.lemmens@newpeople.nl.

Interested in this vacancy? Contact Ruud LemmensLead Recruitment Digital Development

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.