Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Completed – Online Channel Manager Completed assignment Amsterdam | 60-70K

August 5, 2019

De advocatuur digitaliseert in een razend tempo. A.I. en machine learning zorgen ervoor dat het huidige verdienmodel van de advocatuur snel verandert. Het is dan ook van grote waarde om door middel van een sterke online aanwezigheid als kantoor een positie als thought leader op te bouwen. Een positie die versterkt wordt wanneer advocatenkantoren direct in contact komen met klanten als onderdeel van de cliënt journey. Vandaar dat dit kantoor op zoek is naar een Online Channel Manager die de kern van het merk strategisch gebundeld naar buiten brengt om klanten van haar diensten bewust te maken.

Kenmerken van de organisatie:

Dit internationale top kantoor zet premium kwaliteit en onderscheidend vermogen voorop. Aansluitend zijn innovatie en vooruitgang belangrijke pijlers in haar strategie. Een strategie waarin marketing een belangrijke rol speelt, specifiek door het communiceren van de juiste boodschap, op het juiste moment en bij de juiste persoon. De cultuur binnen dit kantoor kenmerkt zich als divers, ondernemend en toekomstgericht. “Afkomst is in geen enkel opzicht relevant, waar je heen gaat als persoon wel”. Een cultuur waarbinnen je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om samen met je team bij te dragen aan de business doelstellingen.

Waar stap jij in als Online Channel Manager?

Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor het uitdragen van de juiste boodschap. Hierbij focus je op twee dingen: strategie en executie. Je gaat strategisch te werk om het merk goed te profileren en denkt tactisch na over het verwerken van alle expertises binnen het kantoor. In deze rol streef je naar een mooie verhouding tussen branding en (data driven) performance marketing. Daarmee is de belangrijkste doelstelling binnen deze vacature het naar buiten brengen van het merk op het juiste moment, via het juiste kanaal. De verantwoordelijkheden die hier op dagelijkse basis bij horen zijn:

  • Het opzetten en uitrollen van de contentstrategie over alle online kanalen;
  • Het vergroten van de online zichtbaarheid, met als belangrijkste kanaal de eigen website. Hierbij spelen SEO, SEA en Social een belangrijke rol;
  • Project management, om daarmee alle belangen van de verschillende expertises integraal op elkaar af te stemmen;
  • Het performance gericht aansturen van het bureau wat betreft de online kanalen.

Hoe ziet jouw ervaring en persoonlijkheid eruit:

Voor deze vacature ben ik op zoek naar een Online Channel Manager met:

  • Brede online marketing kennis (SEO, SEA, etc) en ervaring met het opzetten van een duidelijke strategie over alle (online) kanalen. Je legt daarbij de nadruk op contentmanagement;
  • Een sterke persoonlijkheid (jij neemt ownership), daarnaast ben je goed in staat het overview te houden vanuit projectmanagement en ben je uitstekend in stakeholder management. Jij begrijpt al de verschillende belangen van de expertises.

Het aanbod

Dit is een organisatie met ontzettend veel ambitie. Naast een prettige werkomgeving biedt dit de gelegenheid om verder te kijken dan alleen jouw team. Deze functie komt daarnaast met vele interessante extra’s zoals een telefoon, laptop en de optie op een auto. Het mooiste aan deze vacature? Je krijgt veel autonomie en verantwoordelijkheid binnen een uitdagende omgeving waarin alleen de beste professionals werken. Ben je geïnteresseerd? Neem contact met mij op!

Interested in this vacancy? Contact Corwin in den EngSenior Consultant Recruitment Online Marketing

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.