Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Lead Online Completed assignment Omgeving Rotterdam / Den Haag | TBD

March 6, 2020

In de retail wordt er veel geïnnoveerd en gedigitaliseerd om de klanten te blijven trekken naar de (online) winkel. Deze omni retailer was een van de eerste met een digitale winkel. Een online winkel waarin innovatie en premium customer (online) journeys zorgen voor onderscheidend vermogen. Want hoe blijf je relevant als retailer? Hoe blijf je duurzaam? Volgens deze organisatie ligt het antwoord in de combinatie van agile & data driven werken. Het combineren van innovatieve technologie binnen de customer journey (zoals AR/VR) met de app zorgt voor een naadloze customer journey, zowel off- als online. Zo merkt de klant écht het verschil. Met deze antwoorden in de hand is deze retailer klaar voor een volgende stap en zoekt hiervoor een Lead Online om deze te realiseren. Is dit de vacature voor jou? Lees verder!

De organisatie

Deze omnichannel speler is het voorbeeld van een retailer waar branding en performance samen komen. Hun naadloze customer journey brengt offline en online écht samen. Als onderdeel van een groot concern dat actief is in meerdere landen is er veel kennis en kunde in huis. Nederland is voor dit concern een van de belangrijkste landen wat resulteert in een digital first strategie om awareness te creëren en de offline omzet middels online te vergroten. Hiervoor hebben zij in de afgelopen jaren o.a. een Effie en een Google European omnichannel award gewonnen. Kortom; deze organisatie kenmerkt zich niet als zomaar een retailer, maar een retailer met knetter grote ambities. Toch zijn de lokale roots hier niet te miskennen: de “niet lullen, maar poetsen”ethiek is duidelijk merkbaar.

Wat wordt jouw verantwoordelijkheid als Lead Online?

Jij bent het aanspreekpunt voor de organisatie om traffic te genereren naar de website. Daarin stuur je een bureau en een team aan om tot het beste resultaat te komen. Binnen digitale marketing is er een goed 2.0 fundament neergelegd waardoor er echt data gedreven wordt gewerkt. Aan jou de taak om dit naar 3.0 te brengen zonder de positie van marktleider te verliezen. In jouw rol als Lead Online word je daarom verantwoordelijk voor:

  • Het verder uitwerken van de digitale strategie waarin een shift plaatsvindt van traditionele- naar een versterkte vorm van digital marketing;
  • Het externe bureau en je team challengen op het realiseren van grootse resultaten op de (paid) advertising kanalen;
  • Het coachen en managen van je team (SEO, SEA & E-mail specialisten) om zo op lange termijn groei over alle kanalen te optimaliseren;
  • Het optimaliseren van de samenwerking en performance van de website met marketing, e-commerce en UX voor maximale conversie en een naadloze customer journey;
  • Het bewaken van de brand purpose over de kanalen die je in afstemming met de marketing manager bepaalt.

Heb jij de ervaring en persoonlijkheid voor deze vacature?

Je hebt een gedreven persoonlijkheid en houdt van een uitdaging. Je kan goed omgaan met een veranderende omgeving en vindt het leuk om te laveren tussen strategie en operatie. Wat jij meeneemt naar deze organisatie:

  • Brede online marketing ervaring en kennis (SEA, SEO, UX, CRO, social en e-mail, waarin je eerder een online strategie hebt uitgewerkt/aan mee hebt gewerkt);
  • Je denkt in business cases (ROI/ROAS) en gebruikt hierbij a/b testing methodieken vanuit data om optimaal resultaat te bereiken;
  • Een sterke persoonlijkheid (jij neemt ownership), daarnaast ben je goed in staat het overview te houden. Je denkt vanuit een ondernemende en commerciële mindset breed mee met de organisatie.

Het aanbod

Dit is een organisatie met ontzettend veel ambitie. Er liggen daarom veel kansen en je krijgt de mogelijkheid om te bouwen aan een volgende digitale strategie van dit super toffe merk.

Naast een prettige werkomgeving biedt deze vacature de gelegenheid om verder te kijken dan enkel jouw eigen discipline. Je werkt samen met alleen de beste professionals op het gebied van digitaal. Ook krijg je naast een bovengemiddeld salaris veel autonomie en verantwoordelijkheid binnen een uitdagende omgeving. Ben je geïnteresseerd? Neem contact met mij op!

Interested in this vacancy? Contact Corwin in den EngSenior Consultant Recruitment Online Marketing

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.