Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Lead Business Innovation Completed assignment Amsterdam | 90-100K

December 18, 2018

Ben jij een aanpakker met ondernemings- en consultancy ervaring? Heb je ervaring met het in de markt zetten van nieuwe verdienmodellen? Dan is deze vacature als Lead Business Innovation perfect voor jou!

Organisatie

De organisatie waar je als Lead Business Innovation komt te werken is een van de grootste spelers in de travel industrie. Het bedrijf heeft een jonge, bevlogen en ambitieuze sfeer en er wordt dan ook gewerkt in een dynamische omgeving waar groei centraal staat. The sky is the limit!

Om deze groei ook in de toekomst te waarborgen is het bedrijf op zoek naar nieuwe proposities die leiden tot vernieuwde waardestromen. De vraag is hoe de organisatie nieuwe verdienmodellen kan implementeren, gebruikmakend van de bestaande klantenbase, personeel en technology. De organisatie is bezig met het opzetten van een losstaande entiteit waarin deze proposities verder vorm krijgen. Als Lead Business Innovation geef jij leiding aan deze entiteit.

Functie-omschrijving

Als Lead Business Innovation ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van deze entiteit. Dit doe je door leiding te geven over een portfolio van initiatieven waarbij je stuurt op innovatie, waarde en budget. Je zoekt, vindt en voert de nieuwe proposities uit en hebt dus een grote executiekracht.  Terwijl je op zoek gaat naar nieuwe investeringsmogelijkheden en proposities, houd jij de kwaliteiten van de moederorganisatie in gedachte. Je rapporteert hierbij direct aan de directie.

Verder ben jij als Lead Business Innovation binnen deze vacature verantwoordelijk voor:

  • Het zelfstandig aantrekken van fondsen, het opzetten van partnerships met grote en kleine innovatieve bedrijven en het begeleiden in investeringsmogelijkheden
  • Het scouten en verkennen van interessante new business initiatieven die bij de organisatie passen
  • Businessplannen op financieel strategische en commerciële basis evalueren en op zoek gaan naar concepten om te groeien met nieuwe proposities

Functie-eisen

Als Lead Business Innovation weet je uit eigen ervaring hoe het is om een onderneming op te richten en uit te bouwen. Daarbij weet je ook te schakelen in organisaties die in transitie zijn. Jouw consultancy achtergrond helpt bij het ontwikkelen van business cases en het inzichtelijk maken van initiatieven richting de board. Concrete eisen zijn:

  • Een ondernemende instelling met aantoonbare executiekracht. Je bent creatief en innovatief en weet anderen mee te krijgen in jouw verhaal, zo heb je ook bewezen externe fondsen aan te trekken in het verleden.
  • Analytisch en gestructureerd zijn waardoor je overview hebt en vernieuwde initiatieven snel inzichtelijk maakt.
  • Een overtuigende, zelfstartende, communicatief en nieuwsgierige instelling.

Aanbod

Dit is een mooie kans om vanuit een bekend Nederlands merk te ondernemen en te pionieren. Je geeft leiding en sturing aan een entiteit waarbij je volledige vrijheid krijgt, mits de doelstellingen worden behaald. Je bent zelfstandige maar ook betrokken in een dynamische omgeving met bevlogen collega’s. Mocht je meer willen weten over de functie of vragen hebben, neem contact met mij op! 

Interested in this vacancy? Contact Ruud LemmensLead Consultant Digital Transformation

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.