Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Digital Project Manager Completed assignment Amsterdam | 55- 65K

July 20, 2018

Ben jij een ervaren digitale project manager en lijkt het jou interessant om de digitale tools van het Van Gogh Museum mee vorm te geven? Dan ben jij de Digital Project Manager voor deze vacature!

 

Organisatie

Het Van Gogh Museum in Amsterdam is een levendige organisatie. Met bijna 2 miljoen bezoekers per jaar is het Van Gogh Museum een van de populairste en bekendste musea van Nederland. Het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten vormt een inspiratiebron voor kunst -en cultuurliefhebbers vanuit de hele wereld. Naast alle bezoekers die het museum mag ontvangen, heeft het Van Gogh Museum een grote online fanbase (o.a. 1,25 miljoen Facebook fans) en een rijke website die circa 4 miljoen bezoekers per jaar trekt, uit vele landen.

Het Van Gogh Museum heeft als doel mensen wereldwijd meer te leren over het werk en het leven van Vincent van Gogh. Hierbij speelt de inzet van digitale interactieve content een belangrijke rol. Samen met je team ben jij als Digital Project Manager verantwoordelijk voor de (door) ontwikkeling van diverse digitale tools om zo Van Gogh dichterbij te brengen.

Functie-omschrijving

Als Digital Project Manager ben jij binnen deze vacature verantwoordelijk voor het oppakken en uitvoeren van diverse digitale projecten. Deze projecten zijn zeer uiteenlopend en hebben allen als doel om kennis over Vincent van Gogh over te brengen aan mensen wereldwijd. De Van Gogh’s museum multimediatour speelt hierbij een belangrijke rol. In deze functie schakel je met externe digital agency’s en interne stakeholders.

Specifiek ben jij verantwoordelijk voor:

  • Jij bent vanuit het Media Technology team het aanspreekpunt voor interne collega’s van educatie & interpretatie, systeembeheer, bezoekersservice, business control en marketing tijdens het ontwikkelen van het Van Gogh’s museum multimediatour.
  • Je leidt diverse digitale projecten samen met (internationale) partners. De komende maanden staan bijvoorbeeld in het teken van de technische doorontwikkeling van de Android app en de inrichting van een OTAP-straat.
  • Het begeleiden van diverse content producties en het aansturen van een nieuwe app voor kinderen. Jij stuurt aan op (technische) kwaliteit, budget en planning.

Functie-eisen

Om de vacature als Digital Project Manager te vervullen is het Van Gogh Museum op zoek naar iemand met een kritische blik, die zoekt naar lange termijn oplossingen en consequenties van keuzes op technisch vlak inzichtelijk kan maken. Jij bent iemand die de brug weet te slaan tussen business en IT. Verder heb jij:

  • Een afgeronde HBO opleiding en minimaal 3 jaar werkervaring als Online Business Analist, Online Project Manager of als Product Owner
  • Technische kennis en je weet hoe je processen en architectuur goed in te richten. Hierbij let je op het resultaat zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.
  • Je hebt de touwtjes strak in handen en bent resultaatgericht. Verder kan jij inhoudelijk sparren met developers over gekozen technische oplossingen.

Aanbod

Met het vervullen van deze vacature kom jij terecht bij een bedrijf dat mensen wereldwijd inspireert. Het Van Gogh Museum biedt jou de kans om onderdeel te worden van toonaangevende projecten en samenwerkingen. Doordat digitale producten en services steeds belangrijker worden voor het museum krijg jij dan ook de kans om jouw ideeën toe te passen. Je komt te werken binnen een van de mooiste en internationale merken die Nederland kent. Jouw toekomstige collega’s werken dan ook met veel liefde en plezier bij het Van Gogh Museum. Daarnaast staan er uiteraard ook passende arbeidsvoorwaarden tegenover. Ben jij de Digital Project Manager die ik zoek? Laat het mij weten!

 

 

Interested in this vacancy? Contact Ruud LemmensLead Consultant Digital Transformation

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.