Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Completed – Digital First Hoofdredacteur Completed assignment Omgeving Leiden | 80-90K

September 10, 2019

Ben jij een digitale, data-gedreven en conversie gerichte leider met affiniteit met journalistiek en bouw? Word je warm van vraaggestuurd uitgeven en het bedenken en opzetten van nieuwe businessmodellen? Ben jij een natuurlijk leider, iemand die vanuit de inhoud handelt en met een duidelijke visie rondom digitale transformatie binnen de uitgeefwereld jouw team meeneemt naar de toekomst?

Neem contact met mij op, want dan past deze baan als Digital First Hoofdredacteur perfect bij jou!

Een organisatie waarop je kan bouwen

Dit bedrijf is een leidende B-to-B uitgeverij met sterke merken voor professionals in kennisintensieve functies en beslissers in tal van branches. Met ca 300 mensen zijn ze nu al een voorloper op het gebied van digitale transformatie binnen de uitgeefbranche. De organisatie challengen en meenemen in “outside the box” denken, digital first- en vraaggestuurd uitgeven en nieuwe verdienmodellen is belangrijk voor de verdere digitale transformatie die zij willen voortzetten (is nu al 40% van de omzet).

Voor het kantoor zijn zij op zoek naar een ervaren Digital First Hoofdredacteur voor een van hun belangrijkste merken gefocused op de bouwindustrie.

Het merk

De afgelopen jaren heeft dit merk al de overgang gemaakt naar een internet first-strategie. Het bezoek van de site stijgt elk jaar met meer dan 25 procent en ze hebben tal van primeurs. Naast dit is de frequentie van de krant weer van 1 naar twee keer wekelijks verhoogd en bestaat het portfolio uit een groeiend aantal congressen, opleidingen en evenementen en een drietal databases; Bouwberichten, Bouwkosten, Nederlandse Bouw Documentatie.

Ze zijn al ruim 150 jaar het enige Nederlandse vakblad voor de bouw. Iedere dag bieden ze inzicht op trends, innovaties, technologie- en marktontwikkelingen. Informatie van hun partners wordt gelezen door alle belangrijke beslissers in de bouw, door toeleveranciers en opdrachtgevers.

In cijfers uitgedrukt is dit:

  • Bereik print: 3.500

  • Unieke bezoekers online: 220.000

  • Bereik nieuwsbrief-abonnees: 35.000

Ben jij de Digital First Hoofdredacteur die met deze organisatie groeit tot een digitaal hoogtepunt?

De vacature van Digital First Hoofredacteur

Om de geplande doelen te realiseren en de digitale ambitie voort te zetten zoek ik een nieuwe Digital first Hoofdredacteur met een sterk digitaal profiel. De Hoofdredacteur is in eerste instantie verantwoordelijk voor het produceren, publiceren en distribueren van alle aan het merk/bouw gerelateerde content. Ook ben je:

  • Verantwoordelijk voor de aansturing van twee adjunct-hoofdredacteuren, zes (eind)redacteuren en een redactiecoördinator. Er wordt verwacht dat jij hen dagelijks kan inspireren en meenemen in deze digitale transformatie

  • Verantwoordelijk voor het dagelijks creëren van nieuws en achtergrond content voor zowel de website, de krant (2x per week), de specials (8x per jaar), het vakblad (8x per jaar), diverse emailnieuwsbrieven en social media. Jij stuurt dit aan op kwaliteit en kwantiteit (aan de hand van data en KPI’s)

  • Een natuurlijke leider die kan verbinden, niet bang is om het podium te pakken en het gezicht van deze organisatie te zijn in de markt

Wie zoek ik voor deze functie?

Voor deze vacature ben ik op zoek naar een data-gedreven, conversiegerichte, digitale en commerciële denker met een affiniteit met de bouw. Jij bent pro-actief, klantgericht en zelforganiserend, daarnaast:

  • Heb jij tussen de 5-10 jaar werkervaring & ervaring met het managen van een team, ook beheers je de Nederlandse taal uitstekend
  • Houdt jij van een strakke planning, kan je taken bij de juiste personen leggen en zorgen dat afspraken worden nagekomen. Ook ben jij stressbestendig, denk je in oplossingen en heb je een hoog energieniveau

  • Ben jij sterk resultaatgericht, denk je in business modellen, ben je ondernemend en durf je beslissingen te nemen

Het aanbod

Dit bedrijf is klaar voor een Digital First Hoofdredacteur om met passie en enthousiasme de transformatie die zij zoeken werkelijkheid te maken. Dit is een functie waar naast hard werken het teamgevoel super belangrijk is. Binnen deze vacature krijg jij alle ruimte en vrijheid om het merk, zowel off- als online, naar een nóg hoger niveau te tillen. Ben jij enthousiast geworden van deze vacature en voldoe je aan de eisen? Dan ben jij de Digital First Hoofdredacteur die ik zoek!

Interested in this vacancy? Contact Corwin in den EngSenior Consultant Recruitment Online Marketing

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.