Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Customer Experience Manager Completed assignment Den Haag/ Rotterdam omgeving | 60-70K

January 16, 2019

Dit hard groeiende en internationale bedrijf is op zoek naar een expert in Customer Experience denken. Kan jij zorgen voor een optimale klantbeleving en daarmee bijdrage aan het uitbouwen van dit bedrijf in de Nederlandse markt? Dan ben jij de perfecte Customer Experience Manager voor deze vacature!  

De organisatie

Deze organisatie is een mondiale speler en een uniek merk binnen de automotive industrie. Voor de Nederlandse markt is een innovatief team werkzaam die verantwoordelijk is voor ambitieuze en haalbare groeidoelstellingen. Een van de ambities is om klanten centraal te zetten en de merkbelofte uit te bouwen. Om dit te realiseren wordt jij als Customer Experience Manager onderdeel van het marketing team, bestaande uit onder andere brand & product, digital, data en dealer marketing. Daarnaast schakel je als Customer Experience Manager veel met de afdeling Customer Service.

Als Customer Experience Manager krijg jij veel verantwoordelijkheden en werk je binnen het team redelijk autonoom. Tegelijkertijd hebben journey verbeteringen invloed op de gehele organisatie dus weet jij moeiteloos te schakelen binnen deze club. Iets wat ook eenvoudig is door de betrokken en open cultuur in de organisatie.

Hier ga jij mee aan de slag

Als Customer Experience Manager ben jij verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van de customer journey, inclusief haar verbeterpunten. Op deze verbeterpunten neem jij initiatieven door product- of propositie ontwikkeling en campagne optimalisatie, om zo dichter bij de klant te staan en deze langer betrokken te houden. Je analyseert en bent ook de uitvoerende kracht achter verbeterprojecten.

Specifiek ben jij als Customer Experience Manager binnen deze vacature verantwoordelijk voor:

  • Het evalueren van de Customer Life cycle en het proactief adviseren om ‘lekkages’ te verhelpen.
  • Oppakken en succesvol uitvoeren van diverse verbeterprojecten voor de klant en het succesvol vormgeven van multichannel campagnes waarbij ‘drive together’ centraal staat.
  • Het neerzetten van de beste klantcontactstrategieen. Jij neemt de leiding over het verbeteren van de propositie en het adviseren van de verschillende afdelingen:  Sales & Marketing, Customer Service en Legal.

Ben je er klaar voor?

Om deze vacature te vervullen is het bedrijf op zoek naar iemand met een track-record binnen een organisatie waarbij Customer Journey & Experience voorop staan. Je hebt er niet alleen ervaring mee, maar je bent er ook gepassioneerd over en wilt daarom al je energie gebruiken in het klantgerichter maken van de organisatie. Jij hebt passie en overtuigingskracht, waardoor stakeholders met vertrouwen meegaan in de nieuwe creatieve plannen. Maar dit is niet het enige wat jij als Customer Experience Manager nodig hebt voor deze vacature. Andere eisen zijn:

  • 4+ ervaring als digital marketeer zoals Customer Journey Management, Campagne manager, Propositie marketeer of CRM marketeer.  
  • De skills om te schakelen met meerdere stakeholders zowel intern als extern. Daarnaast heb je ervaring in project management en ben je resultaatgericht.
  • Kennis van data en het omzetten van inzichten om de beste proposities en campagnes te realiseren. Je bent innovatief en analytisch sterk en wilt je inzichten gebruiken om projecten te realiseren.

Aanbod

Naast de uitstekende arbeidsvoorwaarden, krijg jij de kans om in een ambitieus bedrijf aan de slag te gaan. Het team is niet groot, maar met de groei die het bedrijf doorgaat is er veel potentie. Verder kom jij terecht in een internationale omgeving, waar jij jouw kennis en ervaring tot zijn recht kan laten komen. Ben jij enthousiast geworden van deze vacature als Customer Experience Manager en ben jij up for the challenge? Laat het mij weten!

Interested in this vacancy? Contact Ruud LemmensLead Consultant Digital Transformation

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.