Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

CRM Specialist Completed assignment Utrecht | TBD

September 18, 2018

Ben jij gepassioneerd, is data helemaal jouw ding en heb jij graag invloed op de levens van miljoenen mensen? Dan ben jij de CRM Specialist die deze vacature gaat vervullen en dit ambitieuze bedrijf naar het volgende niveau gaat tillen!

Het bedrijf

Dit bedrijf werkt met gepassioneerde werknemers die actief zijn in meerdere landen. Samen spelen zij de rol in het leven van miljoenen mensen (ja echt!). Het bedrijf werkt samen met horeca ondernemingen, bedrijven en zorg- en onderwijsinstellingen. Het bedrijf is dynamisch, innovatief en houdt ervan om samen tot het best mogelijke resultaat te komen. Om dit doel constant te realiseren, zijn ze op zoek naar een nieuwe CRM Specialist.

Functie-omschrijving

Wanneer jij deze vacature als CRM Specialist vervult, wordt jij met jouw team verantwoordelijk voor alle digitale marketingactiviteiten binnen het zakelijk online kanaal. Het bedrijf wil de nieuwe kansen en initiatieven op het gebied van e-commerce en digitale dienstverlening optimaal gaan benutten, en jij bent verantwoordelijk voor een groot onderdeel daarvan. Ze zijn dan ook op zoek naar een enthousiaste en ervaren CRM Specialist die zich bezig gaat houden met de ontwikkeling en het onderhoud van hun online service-propositie, de CRM strategie en de implementatie voor hun klanten en prospect om hun serviceniveau te verbeteren, interne efficiënties en zelfs mogelijke nieuwe inkomsten te verhogen.  

Verder ben jij verantwoordelijk voor:

  • Het  (mede) bepalen van de roadmap op online service ontwikkeling en het beschikbaar maken van service functionaliteiten in de MyService omgeving.
  • Het ontwikkelen en implementeren van online customer retentie (CRM) strategie en actieplannen en het identificeren van klantbehoeftes gerelateerd aan online serviceverlening en het vertalen van deze behoeftes naar online ‘user stories’ en benodigde functionaliteiten.
  • Het implementeren van geautomatiseerde communicatie flow richting de klanten m.b.t. service om hen te begeleiden en van relevante informatie te voorzien tijdens hun klantreis (customer journey/marketing automation);

Functie-eisen

Ben jij die gemotiveerde CRM Marketeer die dit bedrijf komt ondersteunen? Om dit te doen moet jij:

  • Een relevante afgeronde opleiding op HBO-/WO-niveau hebben en minimaal 7 jaar werkervaring hebben op het gebied van Service, CRM en Data, ervaring met Salesforce & MarketingCloud is een pre
  • Sterke projectmanagement vaardigheden bezitten en een aantoonbare track record hebben met het implementeren van Service & CRM strategieën die de customer lifetime value vergroten
  • Een aantoonbaar track record hebben in het ontwikkelen van service proposities, sterk data gedreven zijn, waarbij ervaring met het ontwikkelen van dashboards en analyses op klant- en campagneniveau vanzelfsprekend is.

Aanbod

Wanneer jij de vacature als CRM Specialist vervult heb jij impact op een dynamische, ambitieuze en innovatieve omgeving. Je komt terecht in een hecht team waar successen gevierd worden en ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is- overal ter wereld. Kom jij dit bedrijf versterken?

Interested in this vacancy? Contact Caran TankeSenior Consultant Digital Analytics & Data

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.