Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

CRM & Loyalty Manager (Nederlands sprekend) Completed assignment Amsterdam | 85K

April 30, 2019

Jij hebt een bewezen trackrecord binnen het loyalty domein. Jij hebt daarnaast ervaring met het leiden van teams. Én jij kan strategisch en snel schakelen. Zou dit zomaar een samenvatting kunnen zijn van jouw CV? Dan ben jij DE nieuwe CRM & Loyalty Manager bij deze e-commerce marktleider. Dus aarzel niet en lees hier de vacature.

De organisatie

Deze prijswinnende pure player is zeer succesvol in de e-commerce wereld. Het is een ambitieuze organisatie die trots is op de behaalde successen. Daarnaast is deze snel groeiende organisatie gevestigd in Amsterdam en heeft zij meer dan 150 werknemers. Jouw toekomstige team is onderdeel van het marketing team en je rapporteert dan ook aan het Hoofd Marketing.

De vacature van CRM & Loyalty manager

Als CRM & Loyalty Manager zal je direct leiding geven aan twee teams; het CRM & Loyalty team en een agile Loyalty team. Het CRM & Loyalty team bestaat uit drie leden en het agile team uit twee. Je bent verantwoordelijk voor zowel de transformatie van massa naar relevante 1-1 communicatie als de gerealiseerde omzet en activatie. Daarnaast ondersteun je het team bij het ontwikkelen van nieuwe CRM & Loyalty activiteiten. Deze functie is dus een mooie combinatie van strategie, analyse en leidinggeven.

De functie-eisen

Je bent een coöperatieve voorman/vrouw die uitstekend Nederlands en Engels spreekt. Je bent pragmatisch, strategisch en hebt een bewezen trackrecord binnen het loyalty domein. Verder heb jij:

  • 7 jaar ervaring binnen CRM marketing
  • 2 jaar leidinggevende ervaring
  • Ervaring met marketing automation software, Clang
  • Ervaring met klantsegmentatie en contact strategieën
  • Een data gedreven werkwijze
  • Ervaring met agile werkwijzen

Het aanbod

De CRM & Loyalty Manager is een uitdagende functie binnen een ambitieus en snelgroeiend e-commerce bedrijf met leuke collega’s, gezellige vrijdagmiddagborrels en voldoende ruimte voor persoonlijke groei. Daarnaast bevat deze vacature een marktconform salaris en een goed arbeidsvoorwaardenpakket.  

Interested in this vacancy? Contact Gabriëlle van LakwijkConsultant Digital Analytics & Data

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.