Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Communicatie Specialist Completed assignment Midden-Nederland | 50-60K

October 19, 2017

Ben jij een gedreven Communicatie Specialist met ervaring in zowel on- als offline communicatie? Zet jij de klant centraal en vind jij het een uitdaging om relevante content voor diverse kanalen te ontwikkelen?

Organisatie

Deze organisatie is een bekend overkoepelend merk binnen het zorgdomein. Met een groot aantal instellingen en bedrijven zijn ze actief binnen zowel de bedrijfs- als private gezondheidszorg. Ze staat aan de vooravond van een transitie, waarbij de ontwikkelingen zowel op intern (structuur) als extern (marktbehoeften) veel meer met elkaar verbonden gaat worden. Doel: de markt veel gerichter en actiever te kunnen begeleiden in een gezonder leven. Binnen het bedrijf staat vernieuwing, samenwerking en klantgerichtheid hoog in het vaandel. Verder is een need binnen deze organisatie om nieuwe diensten, producten en concepten te gaan ontwikkelen, vandaar ook de groei in het marketing team.

Functie-informatie

Als Communicatie Specialist ben jij verantwoordelijk voor alle communicatie uitingen die te maken hebben met service en informeren. Van het produceren van online content en mailings tot aan offline brochures, jouw missie is om zowel op intern als extern level alle betrokkenen te informeren en servicen van (corporate) content in de juiste tone of voice. Jij bent een adviseur voor je collega’s en weet zowel op strategisch als operationeel niveau je expertise over te brengen. Zijn er kansen voor verbetering in het communicatieproces? Dan zijn dit voor jou mooie projecten die jij kan vormgeven en kan begeleiden. In deze vacature zorg jij ervoor dat informerende content via het juiste kanaal bij de juiste klant terecht komt. Uitdagingen in deze rol zijn:

  • Creëren van informerende content voor de on- en offline kanalen (e-mail, brochures, hard copy)
  • Aanjagen van communicatie projecten waarin jij de kwaliteit van service borgt en in staat ben de coördinatie van deze projecten te managen
  • Informeren van klanten en cliënten over de business en ontwikkelingen

Voorwaarden

Voor deze vacature heb je ervaring met communicatie vraagstukken op het gebied van informeren en service. Je bent klantgericht, sterk in taal, je hebt sterke project management skills en je bent iemand die in staat is te verbinden. Andere musthaves:

  • Een afgeronde HBO/WO opleiding met minimaal 4 jaar relevante werkervaring
  • Proven trackrecord in het communicatievak met een focus op on- en offline
  • DNA: pro-actief, service gericht, sterke communicatie skills, verbinder en creatief met een focus op resultaten

Aanbod

Deze vacature is een mooie uitdaging om binnen een gevestigde organisatie een sleutelrol te hebben in de online groei ambities en het behouden van hun positie als marktleider. Je komt terecht in een flexibele en informele sfeer, waarbij jij de kaders mag bepalen.

Interested in this vacancy? Contact

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.