Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Channel Manager Online B2B Completed assignment Haarlem | 55-60k

April 15, 2019

Wil jij werken bij een bedrijf dat harder groeit dan de markt en ook een continue groei doormaakt? Ben je op zoek naar een functie waarbij je de kans krijgt leiding te geven aan een team van 6 FTE’s waarbij jij degene bent die de kar trekt? Deze marktleider in feestartikelen is op zoek naar een Channel Manager Online B2B die verantwoordelijk is voor de hele online strategie van het bedrijf. Indien je sterke ambitie hebt in het volgen van marktontwikkelingen en digitale vernieuwingen, dan is dit wellicht de functie voor jou.

Organisatie

Dit bedrijf is 25 jaar geleden begonnen en behoort nu tot de top-3 van de bedrijven in feestartikelen in Europa. Het bedrijf biedt een breed scala aan feestartikelen en ontwikkelt het totaalconcept voor winkel-, product- of themapresentaties. Het assortiment bevat alles wat je nodig hebt voor een leuk (verjaardags-)feestje. Het bedrijf is een groeiend en dynamisch bedrijf. Ze bouwen aan een succesvolle toekomst, waarbij hun feestelijke producten een glimlach tovert op het gezicht van de klanten. De feestelijke producten vind je op heel veel plekken terug. Van bekende retailers en huishoudzaken, tot boekenwinkels en verkooppunten in pretparken en online. Ongeveer de helft van de producten verkoopt het bedrijf onder haar eigen merk. De rest ligt in de schappen als private label, zoals bij supermarktketens en bekende discounters.

Functie-omschrijving

Als Channel Manager Online B2B bepaal jij met je online kennis de strategie! Voor Europese webshops weet jij door goede verkoopcampagnes voor een hogere conversie te zorgen. Je overziet de werkprocessen binnen het kanaal en brengt verbeteringen en structuur aan. Je bent ook verantwoordelijk voor:

  • De uitwerking en beheer van de P&L van het kanaal, inclusief de voorraad van het assortiment binnen het kanaal.
  • De opzet en uitvoering van de Online Marketing strategie en de implementatie van het digitale trading model, daarnaast voor de opvolging van de themakalender en promoties voor de Online Marketing activiteiten.
  • Prijsstelling en margemanagement voor het online kanaal, zorgdragen voor het opzetten, beheren en de begeleiding van accounts in het onboarding proces.  

Functie-eisen

Ben jij de persoon die denkt en handelt vanuit kansen uit de markt en hierbij de juiste commerciele waarden toevoegt? Kan jij creatief nadenken en nieuwe projecten starten en uitvoeren? Het is van belang dat je als Channel Manager Online B2B aan de onderstaande criteria voldoet:

  • HBO/WO werk- en denkniveau en 5-7 jaar ervaring in Online Marketing
  • Ervaring met diverse online systemen als Google Analytics, SEO, SEA, Google AdWords, Affiliate Marketing, Social Media en Quick like view is een pre.
  • Ervaring met HTML/CSS/Javascript en SQL. Je hebt een analytisch vermogen, werkt projectmatig en bent oplossingsgericht

Aanbod

Je komt te werken in een ontzettend leuk en speels bedrijf waar het nooit saai is! De organisatie is succesvol groeiend en continu in beweging. Je collega’s houden van gezelligheid, borrels en eens in de zoveel tijd wordt er een groot feest georganiseerd. Er wordt hard gewerkt in een informele sfeer waar er ook veel wordt gelachen!

Interested in this vacancy? Contact Martijn PlakkéRecruiter e-Commerce

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.