Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Recap Executive Round Table “Venturing”

feature

Op dinsdag 20 februari organiseerde Newpeople een nieuwe editie van de Executive Round Table. Met een volle zaal was het een boeiende bijeenkomst met als thema: “Venturing in de digitale wereld”. Onder leiding van moderator George Freriks spraken investeerders en ondernemers met elkaar die ervaring hebben met het managen van snelle groei in de digitale wereld.  Aan de round table schoven aan:

Marijn Pijnenborg – o.a. Founder van Funda, lid RvC Iens & Binck Bank
Alexander Ribbink – partner bij Keen ventures, ex COO TomTom
Tom Peeters – co-Founder bij Westwing Home & Living, ex Nomura
Johan van Mil – Serial entrepreneur, co-Founder & Managing Partner Peak Capital

De deelnemers aan de round table waren openhartig in het delen van successen en falen. Een aantal interessante take aways:

“Bij het investeren wordt naast de “business case” ook heel erg naar het team gekeken, waarbij met name in de digitale wereld het van belang is om meer op de output dan op het proces te sturen.  Er is een overschot aan geld in de markt, het probleem zit hem in het vinden van de juiste mensen een onderneming tot een succes kunnen maken.” (Tom Peeters)

Evenwicht en het aanwezig zijn van diverse skills in een team zijn cruciaal. Als er geen team is, of men heeft niet de bereidheid een team te creëren, wordt er over het algemeen niet geïnvesteerd. Belangrijke competenties in digitaal leiderschap zijn hierbij:

1. Het managen van snelle groei (snel denken en snel handelen)
2. Het kunnen herkennen en goed kunnen begeleiden van pivoting moments in de venture
3. Je skills/ervaring kunnen toepassen op niet bestaande markten/velden (onontgonnen terrein eigen maken)

“Daarnaast is het relevant om te kijken in welke fase van ontwikkeling het bedrijf zich begeeft.” (Tom Peeters)

De investeerders aan tafel investeren ook in verschillende fases van een bedrijf. Marijn Pijnenborg doet dit meer aan de starterskant, Johan van Mil bij de snelle groeiers en Alexander Ribbink in de echte scale ups.

Ook kwam de relatie tussen ondernemer en investeerder uitgebreid aan bod. Marijn Pijnenborg gaf aan dat de ondernemer de ruimte moet hebben en dat zij die niet in de weg wil zitten; er moet ook ruimte voor nieuwe investeerders gelaten worden. Ribbink wilde wel de discussie aan gaan over een managementwissel op het moment dat het bedrijf een nieuwe fase in gaat.

Tenslotte werd nog kort over waarderingen gesproken, waarbij ook hier de persoonlijkheid van de ondernemer en hoe hij of zij met waardecreatie in de onderneming omgaat als cruciaal werd gezien. Het inhuren van een manager die zich bezig gaat houden met het lunchbeleid van een onderneming werd toch niet als de ideale besteding van de geïnvesteerde middelen gezien…

Staffing is key, kortom een nuttige middag afgesloten met een gezellig diner in het REM Restaurant in de Amsterdamse Houthavens.

Let's talk! Contact Niekie Jansen

Senior Consultant Executive Search