Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Meet the Newpeople – Michiel

feature

Michiel, je kent hem misschien wel als de goedlachse, polo-dragende, interim-vakidioot Newpeople Consultant, maar wat doet Michiel nou precies?

“Als Senior Consultant Interim e-Commerce ben ik verantwoordelijk voor de interim rollen binnen de e-commerce community. Klinkt logisch toch? Wat dit inhoudt? Ik ben enerzijds bezig met de kandidaat zijde en anderzijds bezig met de opdrachtgever zijde van het wervingsproces. Als adviseur geef ik advies over de inhoud van een functie, het tarief en de perfecte interim kandidaat voor de opdracht. Als sparringpartner ga ik inhoudelijk het gesprek aan met de opdrachtgever en interim kandidaat om zo de perfecte match te vinden. Als contactpersoon leid ik zowel klant als interim kandidaat zo soepel mogelijk door het proces heen. En als 360 graden consultant zorg ik ervoor dat het allemaal resulteert in een ding: een succesvolle plaatsing!

Alsof dit nog niet genoeg rollen zijn neem ik sinds 2019 ook de rol van coach op me als Team Lead Interim in spé. Een uitbreiding van mijn functie die mij de kans geeft het interim team dagelijks persoonlijk te begeleiden en er zo voor te zorgen dat iedereen succesvol kan worden binnen deze baan. Hoe ik dit doe? Ik werk vanuit de basis: we beginnen met het leren kennen van de community en het behalen van kpi’s om later aan de hand van data analyses steeds efficiënter en slimmer te werk te gaan. Het helder begeleiden op elk onderdeel van het recruitmentproces alswel business development is daarbij mijn voornaamste focus. Oftewel ik doe van alles, en dat maakt mijn baan juist zo uitdagend!”

Volgens zijn collega’s is Michiel …

… Resultaatgericht
… Eyes-on-the-prize
… Gezelligheidsdier
… Polo
… People manager
… Rolmodel collega
… Werkpaard
… All-in
… Sympathiek
… Sales power
… Authentiek

Wat hij hier zelf van vindt?

“Ik ervaar Newpeople als een hechte professionele organisatie waar aandacht wordt besteed aan persoonlijke groei en kwaliteiten, zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Je streeft ernaar een expert binnen je vakgebied te worden en een eigen community op te bouwen. Je streeft naar thought leadership. Targets, ja die zijn er natuurlijk ook, maar als jij je kpi’s op orde hebt zijn deze goed te halen. Werken bij Newpeople betekent samen keihard werken, maar ook de successen samen kunnen vieren. We doen het samen als team, en we doen het goed.”

“Bij Newpeople staat er altijd iemand klaar om je te helpen, maar jij bepaalt je eigen succes”

 

Leuk zo’n schema, maar wat houdt dit in?

Collega’s 1 op 1 begeleiden
“Minimaal 1 keer per week zit ik individueel met de collega’s van Team Interim om afgelopen en komende week te bespreken. We hebben het over de kpi’s (met behulp van dashboards), de status van de opdrachten en welke (potentiële) opdrachtgevers bezocht gaan worden. Ook bespreken we de ontwikkeling en persoonlijke groei.”

Afspraak met opdrachtgever, de planning omgooien en searchen
“Elke week ga ik minimaal drie keer op een externe afspraak bij verschillende opdrachtgevers. Tijdens dit gesprek maak ik kennis met de contactpersoon en kom ik erachter wat er binnen het bedrijf, en specifieker het team, gebeurd. We bespreken de voortgang van een geplaatste (interim) kandidaat of ik haal een nieuwe opdracht op. In dit geval gaat het om het ophalen van een opdracht. Ik heb hem! Nu aan de slag. Gelijk zit ik in de actiemodus omdat we binnen 48 uur 2 a 3 geschikte moeten voorstellen. En dat kunnen we, aangezien we dagelijks in contact zijn met ons netwerk en deze interim kandidaten al kennen. Ik schrap al mijn plannen voor de komende dagen en focus mij geheel op deze opdracht. Te beginnen met het vinden van de juiste kandidaten. Vervolgens neem ik contact op met geschikte kandidaten om te zien of zij de ervaring en, niet onbelangrijk, beschikbaarheid hebben m.b.t. deze opdracht.”

Koffie drinken met een kandidaat
“Wekelijks spreek ik minimaal vier interim kandidaten om zo mijn community uit te bouwen. Het zijn veelal kennismakingsgesprekken waarin we elkaar leren kennen en het hebben over de ervaring, persoonlijkheid en toekomstplannen van de kandidaat. Daarnaast zijn deze koffiedates vaak om simpelweg bij te praten en een verdere relatie op te bouwen.”

Een kandidaat gaat op gesprek
“Na de search en het bellen van de geschikte interim kandidaten, stel ik de kandidaten voor aan de opdrachtgever. Vindt ook de opdrachtgever deze kandidaten geschikt? Dan plan ik het eerste gesprek in tussen de kandidaat en contactpersoon. En dat gaat snel! Ik plan ze in dit geval de volgende dag al in. En in het beste geval? Dan kan de gekozen kandidaat aanstaande maandag al beginnen!”

Word jij onze nieuwe collega? Kijk bij “Werken bij Newpeople” voor de vacatures!

Let's talk! Contact Michiel Hendriksen

Senior Consultant Interim e-Commerce
I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.