Maurits_Affiliate

5 vragen aan… Maurits van der Does

Is het je wel eens opgevallen dat er altijd wel affiliate marketing functies open staan in de markt? Ik vraag me altijd af hoe dit komt. Ik vind het zelf namelijk het leukste vakgebied dat er is! Tijd om Maurits van der Does, Senior Consultant Interim Solutions Online Marketing bij Newpeople, te vragen over de openstaande affiliate functies in Nederland.

Maurits bemiddelt freelance online marketeers en bedrijven om zo interim functies te vervullen. Via Maurits ben ik zelf ook aan mijn opdracht bij wehkamp gekomen! Hij heeft een achtergrond in de affiliate marketing: hij heeft namelijk drie jaar bij Awin, toenmalig zanox, gewerkt. Inmiddels werkt hij al twee jaar binnen de recruitment.

Ik stel Maurits de volgende vijf vragen:

Vraag 1. Regelmatig zie je het voorbij komen: organisaties die op zoek zijn naar affiliate specialisten. Hoe kan het dat er zo regelmatig vacatures voor open staan?

“Ik denk dat er relatief weinig ervaren affiliate professionals zijn in Nederland. De vraag is in Nederland zeker groter dan het aanbod. De meeste mensen beginnen bij een affiliate netwerk, net als ik, en komen zo in aanraking met online marketing. De volgende stap is vaak naar de adverteerders zijde als affiliate professional of richting een online bureau dat een breder online profiel zoekt. Mensen leren bij dit bureau werken met nieuwe online marketing kanalen als Adwords en Performance Display. Meestal kiezen mensen voor de tweede mogelijkheid zodat ze alle kanalen goed onder de knie kunnen krijgen en daarna maken ze dan een overstap naar een adverteerder.”

Vraag 2. Geloof jij dat er een tekort is aan specialisten voor de affiliate functies?

“Ja! Het zijn er maar een handje vol in Nederland. Als je alleen al kijkt naar alle bedrijven binnen Retail, Telecom en Finance zie je dat ze altijd op zoek zijn.”

Vraag 3. Waar let jij op bij het recruiten van de juiste affiliate professional voor de juiste functie?

“Er zijn een aantal zaken belangrijk als ik op zoek ben naar affiliate professionals. Als eerste kijk ik naar de ervaring van een kandidaat. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de markten waarin hij/zij actief is geweest. De affiliate markt van Telecom ziet er heel anders uit dan die van Retail. Een goed netwerk van een affiliate professional binnen de relevante markt is essentieel voor het succes bij een werkgever.”

“Daarnaast kijk ik naar de kennis van de kandidaat. Heeft hij of zij kennis van alle verdienmodellen, data optimalisatie, tracking methodes, conversie attributie, maar ook of iemand strategisch sterk is. Als laatste kijk ik naar passie voor het vak. Binnen affiliate marketing kan veel tijd gaan zitten in het onderhouden van relaties met affiliates. Dit moet je wel liggen, want jij bent de spokesperson vanuit het bedrijf dat je vertegenwoordigd. Daardoor heb je dus een belangrijke functie.”

Vraag 4. Is het makkelijker om een affiliate specialist aan te trekken voor een affiliate functie of een online marketeer die affiliate marketing erbij doet? Waarom zou je voor een van beide gaan?

“Affiliate marketing is altijd een onderdeel van de totale online marketing mix en het ligt eraan hoe dit bij de adverteerder in de organisatie is belegd. Vaak zie je dat het een deel is van het takenpakket van een online marketeer. Omdat het aanbod brede online marketeers groter is, is het voor mij makkelijker om deze te vinden. Ik denk echter wel dat voor een goede uitvoering van affiliate marketing, er vaak wel echt een specialist nodig is. Dit kan natuurlijk ook voor een of twee dagen in de week en hoeft niet fulltime.”

Vraag 5. Welke tip zou jij een organisatie mee willen geven die op zoek is naar een affiliate professional? En welke tip geef je een affiliate professional mee die op zoek is naar een (nieuwe) affiliate marketing baan?

“Mijn tip aan adverteerders is om mij te bellen, dan help ik ze graag verder! Affiliate professionals adviseer ik dat ook. Als derde tip adviseer ik affiliate professionals om te kijken naar bedrijven die te maken hebben met een groot aantal producten en veel traffic. De kans dat daar affiliate specialisten nodig zijn is het grootst.”

Ben jij nog op zoek naar een functie in de affiliate marketing of heb je nog vragen aan Maurits? Neem dan zeker contact met hem op!

Bron: affiliateblogger.nl – Jennifer Kok (16 juni 2017)

Maurits van der Does

Maurits van der Does

Senior Consultant Interim Solutions

Product Manager

Als Product Manager ben je commercieel en innovatief, dat zijn al twee eigenschappen die een must have zijn voor deze vacature. Jij weet als de beste kansen te signaleren en door te vertalen naar nieuwe proposities. Hierin heb je een sterke business sense waardoor je altijd werkt vanuit een sterke business case. Heb je…

DMP

Independent whitepaper on DMPs

At the moment of writing there are already multiple whitepapers on Data Management Platforms (DMPs). Almost always have whitepapers been written by suppliers of DMPs as a tool to sell their products, thereby those papers lost their credibility. Within this whitepaper – which has been established with the insight information of experts – I aim…

digital_wednesday

Digital Wednesday #6 – Digital & Artificial Intelligence (28 juni 2017)

Artificial Intelligence (AI) is hot. Nieuwe algoritmes winnen het van mensen bij het spelen van bordspelletjes en het duurt niet lang meer voordat we in een zelfrijdende auto kunnen rijden. Hoe kan dat? Hoe werkt dat? En nog veel belangrijker: hoe pas je het toe op een relevante manier voor jou of je organisatie? Doe…

fd_gaz_07_basis

Newpeople mag zich met trots FD Gazelle 2016 noemen!

Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De FD Gazellen staan dit jaar in het teken van ondernemershelden. Alle ondernemingen die de afgelopen drie jaar een omzetgroei van ten minste 20% hebben gehaald, winnen een FD Gazellen Award. Met trots mag Newpeople zich ook…

" Don’t build links, Build Relationships"Rand Fishkin

Digital Development Manager

Ben jij de schakel tussen business en IT en weet jij zo de marketing en e-commerce technologieën van deze internationale speler verder vorm te geven? Check de vacature en bij interesse, reageer!

AI, bots en de vraag hoe marketing menselijk blijft

Machines worden steeds slimmer en daarmee ook steeds menselijker. Er is echter een dunne grens tussen een prettige ervaring en de uncanny valley waar we sneller overheen gaan dan we denken. Ook marketeers zien de mogelijkheden van het vermenselijken van hun technologie en hun merk. Maar hoe kun je als marketeer die uncanny valley vermijden…

eweek

Amsterdam eWeek – 2 t/m 7 oktober 2017

The Amsterdam eWeek is an Emerce initiative in close cooperation with several participants, sponsors and the City of Amsterdam. After the succesful launch in 2013, starts the fifth edition of eWeek in October 2017. The goal of Amsterdam eWeek is to provide a platform for national and international companies that focus on online marketing, media…

" “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
"Mae West

Newpeople over de Marketeer van vandaag

Business Developer

Remember those stories about a few guys building a high-tech multi billion dollar company from scratch out of a small basement? They were the first ones there. This fast paced San Fran based tech company is taking Europe by storm, and you can be one of those first few people responsible for its success….

telegraaf

Knijper kan ‘t schudden

AMSTERDAM – Het belang van een goede handdruk was in een paar seconden duidelijk, toen de presidenten Trump (VS) en Macron (Frankrijk) elkaar voor het eerst ontmoetten. Ook op lager niveau, bijvoorbeeld bij sollicitatiegesprekken, loont het om de kunst van een goede handshake te verstaan. Klik hier om verder te lezen. Telegraaf – Martijn Klerks…

digital b2B

Emerce B2B Digital Europe – 3 oktober 2017

Een internationaal event voor innovatieve online professionals en experts in B2B communicatie voor de meest succesvolle Europese bedrijven in verschillende sectoren als de IT, Telecom, Transport en Chemie. B2B Digital Europe zal de meest progressieve innovaties behandelen in digital en eCommerce. Het Europees event wat bedrijven zal helpen om de juiste tools te implementeren voor…

REMeiland NEWPEOPLE Office

The House of Newpeople

The House of Newpeople is situated at the REMeiland. The REMeiland is a platform built in the Republic of Ireland and towed off the Dutch coast in 1964 as the pirate broadcasting home of Radio and TV Noordzee. Both stations were dismantled by armed forces of the Netherlands. The building was placed in the North…

" If they say “it’s impossible” remember that it’s impossible for them, not for you."Jordan Belfort

Business Developer Europe

Remember those stories about a few guys building a high-tech multi billion dollar company from scratch out of a small basement? They were the first ones there. This fast paced San Fran based tech company is taking Europe by storm, and you can be one of those first few people responsible for its success….

travel europo

eTravel Europe – 3 oktober 2017

WHAT’S ON THE AGENDA? eTravel Europe brings you a diverse and interesting programme of not only excellent talks in various streams, but also one-on-one meetings, workshops, a start-up showcase and private dinner. Here’s what to expect from the programme: Full day from 8.30am to 6.00pm in Amsterdam Both plenary and interactive sessions on a wide…

" Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently. "Henry Ford