Welcome at The House of Newpeople. For the best website experience we kindly ask you to insert your name and preferences.

Type of visitor:
Save / Close
Reset all saved cookies

Keep me posted about all the Newpeople news

Een dag als Marketing Stagiair bij Newpeople

feature

Zonder onze stagiaire kunnen we bij Newpeople niet en om jou een goed idee te geven hoe een dag als Newpeople stagiair eruit ziet, lees je hier de blog van onze huidige stagiaire Mick!  

Goodmorning

Goodmorning! Mijn dag begint met een korte trein- en fietstocht, ik kom namelijk uit Utrecht. Eerst fiets ik op mijn Swapfiets door weer en wind naar het REM eiland. Daar besluit ik vaak de lift te nemen, want het eiland beklimmen per trap blijf ik een beetje spannend vinden. Na het gedag zeggen van mijn collega’s zoek ik een flexwerkplek met een mooi uitzicht op voor die dag. Mijn favoriete plekje blijft toch het plekje met het uitzicht op de A’DAM Toren en Amsterdam Centraal. Na het inschenken van een heerlijke kop thee (luxe uit de Quooker) open ik mijn agenda, e-mail en notitieboekje om mijn planning voor die dag te maken. Vervolgens heb ik samen met mijn team Marketing een stand-up om te bespreken wie wat die dag gaat doen, welke prioriteiten we hebben en waar we elkaar mee kunnen helpen.

Van 9 tot 12 ben ik bezig met nieuwe marketing ideeën, het schrijven van content voor de website en de organisatie van events met onze partners. Ook plan ik nog tijd in om content te creëren en te plaatsen op alle sociale media (ja, instagrammen hoort ook bij mijn taken).

Eten, eten, eten

Net zoals de rest van mijn collega’s hou ik van de lunch. Nadat ik samen met een collega de lunch heb klaargezet, schuift om 12:00 iedereen aan in de lunchroom om samen te lunchen. Dit doen we elke dag met elkaar. De lunch varieert van een super healthy salade met een broodje parmaham tot een “build your own burger” (een favoriet onder de mannelijke collega’s). Na de lunch strek ik zo nu en dan de benen en waai ik met een paar collega’s even uit langs het IJ. Hierna pak ik mijn werk weer op tot +/- 18:00 uur. En wat gaat de dag snel! Van collega’s helpen met het opstellen van een gastenlijst en het schrijven van uitnodigingen voor events tot het bijspringen als ‘vliegende’ keep. Tussendoor lig ik soms krom van het lachen om de humor van mijn collega’s. Juist dit maakt dat geen enkele dag hetzelfde is. Bij het schrijven van mailings is concentratie voor mij key, dus zonder ik mij af in een hokje of belcel van het REMeiland.


Afterwork

Rond 17:30 verlaat ik het REM eiland en stap ik op de fiets met mijn collega’s. Alleen op vrijdag is dit anders. Na de hele week hard te hebben gewerkt proosten wij op vrijdagen om 16:30 op onze succesjes en learnings. Samen drinken we een drankje, of twee..  Deze vrijdagmiddag/avonden veranderen onze collega’s dan ook in vrienden. Als jij het dus leuk vindt om een nieuwe vriendengroep om je heen te creëren, ben je hier aan het goede adres.

Grow

Wat ik vooral leuk vind aan mijn stage bij Newpeople is de mogelijkheid tot groei. Via een 90 days challenge daag ik mijzelf elke 90 dagen uit om te groeien in concrete, specifieke doelen en taken. De hulp van mijn stagebegeleidster Lorraine (Lead Brand, Marketing and Communities) helpt mij in zelf = en timemanagement en met de hulp van Puck (Brand & Marketing Specialist) creëer ik de leukste content. Aanvullende begeleiding, steun en feedback krijg ik van al mijn collega’s tijdens het bijwonen van intervisies met alle consultants of via Ranking Your Colleagues. Training is belangrijk binnen Newpeople en daarom zijn we afgelopen september 3 dagen op trainingsweekend in Barcelona geweest. In mijn eerste stage week ging ik al mee. Hoe leuk!  Hieronder zie je het filmpje van deze reis!

Maar doe ik dan elke dag hetzelfde?

Nee absoluut niet! Elke dag is anders. De ene dag heb ik een dag vol met meetings of organiseer/bezoek ik een evenement, terwijl ik de andere dag volle focus heb op het bijschaven van het marketing plan. Ik bepaal samen met Lorraine en Puck hoe mijn dag eruit ziet. I’m the captain of my own ship!

Het leuke is dat als iedereen zo te werk gaat het ontzettend motiverend is. En als we er nou gewoon allemaal voor zorgen dat we regelmatig succes boeken, dan kan het zomaar zijn dat ik met 30 nieuwe collega’s in het vliegtuig naar Ibiza of Malaga zit om dit succes te vieren. Halen we het net niet? Dan zit ik met alle collega’s op de pond naar Texel, het maakt niet uit waar we naartoe gaan; uiteindelijk maken we er hoe dan ook een feestje van en leren we elkaar nog beter kennen.

Zoals ik al zei, gaat de tijd hier heel snel. Zo ook mijn stage! Daarom is Newpeople vanaf februari op zoek naar een nieuwe stagiaire.

Kom jij mijn taken overnemen?Let's talk! Contact Mick van der MadeResearcher

I’m an employer, please call me back.I’m an employee, please call me back.