• +31 (0)20 570 20 30
Digital growth

Executive Search

Successful story of:

 

Plutosport

Facts and figures

  • 2005 Opgericht in
  • H2 Equity Partners Onderdeel van
  • Online sportwinkel Grootste in NL

Question.

Plutosport

Plutosport.nl is de grootste online sportwinkel van Nederland. Plutosport verkoopt een uitgebreid pallet van sport en lifestyle producten, variërend van kleding tot schoenen en andere accessoires, zowel via haar eigen online webshop in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk als via verschillende marktplaatsen door geheel Europa. Kenmerkend is dat alle artikelen uit voorraad leverbaar zijn en hierdoor een hoog service niveau (o.a. same day delivery en tot 22.00 uur besteld, morgen in huis) kan worden gegarandeerd.

Het bedrijf is in 2005 opgericht en is sinds 2010 actief als pure online retailer. Sindsdien is Plutosport uitgegroeid tot een van de grootste sport en branded apparel platformen van Nederland.

Recent is Plutosport onderdeel geworden van het portfolio van H2 Equity Partners, waarmee samengewerkt wordt aan de verdere groei van Plutosport.

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren sterke autonome groei doorgemaakt en ziet de blijvende groeimogelijkheden. De groei  is gerealiseerd door een combinatie van 1) Autonome groei van het aandeel online sales in de sport & apparel markt, 2) Een sterk Europees inkoopbeleid met een breed assortiment van sport- en lifestyle producten anticiperend op klantvragen en trends; en 3) Een efficiënt marketing model ondersteund door een hoog serviceniveau.

De ambitie is om in 2 tot 3 jaar de omzet te verdubbelen. Voor deze groei wordt ingezet op expansie door inzet op internationalisatie, uitbreiding van categorieën, het verbeteren van customer loyalty en het verder ontwikkelen van private label-artikelen en teamwear voor sportclubs en bedrijven.

De nieuwe CEO gaat, samen met zijn team, deze groei van Plutosport te realiseren.


Solution.

Het doel van de CEO is om de algehele visie en strategie te definiëren geënt op verdere groei en zorg dragen voor een duidelijke executie die door de gehele organisatie geborgd is en gedragen wordt. De CEO levert met name vanuit de e-commerce expertise een belangrijke bijdrage aan deze strategie en groei van PlutoSport. 

Hierin is de commerciële platform-aanpak van groot belang. Het bedrijf bevindt zich op een omslagpunt naar de (post) scale-up fase waar een hoop zaken verder verbeterd kunnen worden om de groeiambities waar te maken. Verdere professionalisering van de organisatie en het creëren van een goede verkoopmachine zijn hierin key. Het creëren van een winning team en het (verder) bouwen van een nieuw merk en nieuwe uniforme propositie vormt hierin de basis. Het realiseren van de ambitieuze omzetdoelstellingen met behoud van winstgevendheid is de belangrijkste taak voor de CEO.

Hidde van der Louw is recent als CEO gestart. Hidde is een energieke, resultaatgerichte, nieuwsgierige en ondernemende executive met een sterke (commerciële) drive. Hij ‘gaat aan’ op business maken en business doen. Hij heeft diepe kennis van internationale e-commerce omgevingen, marktplaatsen en platformen. Daarnaast heeft hij veel ervaring op het gebied van category management. Hij bouwt zeer succesvolle teams en wil graag samen met hen het verschil kunnen maken.

Hidde bezit een unieke mix van creatieve, datagestuurde marketing ervaring gecombineerd met uitstekende analytische en financiële vaardigheden. Hij is goed in het neerzetten van een strategie, doelstellingen en kpi’s en deze vervolgens te halen en te executeren. Hierin neemt hij mensen ook goed mee. Hidde is altijd op zoek naar het groeipotentieel, is no-nonsense en direct.

Leadership

Upscaler

The leadership most suited for success in this phase is characterized by:

  • From operational to coaching leadership (you can no longer do everything yourself)
  • Focus on people – attract, develop and retain the right team of people
  • Creating scalability through structure and processes, without being entrepreneurial, lose – create resilience
  • Clarity (communication I expectations) and personal growth (working with A-players).
  • Continue to refresh and start improving
Look at our leadership model

Other Digital growth clients

x

Read more

I give Newpeople permission to use tracking cookies: Yes No
Cookies accepted